OPENINGSUREN

Onze wijnbar is elke week open op

vrijdag en zaterdag

vanaf 17h00!

Wil je graag wijn kopen? Je kan online bestellen of maak een afspraak via

0475 49 06 74 of info@studiojm.be


ONLINE
RESERVEREN

Wil je zeker zijn van je tafeltje, of kom je met een grote groep. Je kan hiernaast vrijblijvend reserveren.


Wijn in de kijker!

Elke maand zetten we 3 rode en 3 witte wijnen speciaal in de kijker. Deze zijn dan per glas en per fles verkrijgbaar.

Geen zorgen, ook al onze andere wijnen zijn per fles verkrijgbaar.


Een beetje achtergrond informatie...

Als jonge “snotter” was Frédéric Jakus, “Le Jacks”, zoals zijn vrienden hem noemde op school, al bezig met muziek en de techniek ervan.

Hier en daar gaan “DJ’en” onder de naam “Jacks In The Music”, maar vooral aangetrokken door de apparatuur en aanverwanten. De passie bleef duren en hij studeerde af als geluidsingenieur aan de I.A.D.( Institut des Arts de Diffusion) in Louvain-La-Neuve.

 Naast DJ, live- opnames, optredens en technische projecten kreeg Le Jacks de kans om aan de wieg te staan van VTM en zo een 20 -jarige leuke carrière uit te bouwen in de audiovisuele wereld met Studio JM. Heel veel apparatuur werd aangekocht en bijgehouden. Sommigen zijn nu museumstukken die op termijn het decor van “DE FRED HISTORIE” zullen uitmaken.

Wijn proeven en appreciëren werd hem door zijn vader en peter doorgegeven. Een passie die startte met de zoektocht dankzij de relaties van vader Jakus, naar lekkere betaalbare wijnen. De wijnen vielen snel in de smaak bij familie, vrienden en kennissen, wat  JM Wine  15 jaar geleden, boven het doopvont bracht.

Alle wijnen op de kaart van DE FRED HISTORIE zijn het hele jaar door te verkrijgen bij JM Wine.

Een viertal keer per jaar houdt hij wijnproeverijen, waar steevast werd geopperd “ wel iets meer te doen met de leuke locatie en de lekkere wijnen”. Het idee van "DE FRED HISTORIE"  was geboren en is vandaag ook realiteit.

 

De opzet van "DE FRED HISTORIE" is tweeledig: enerzijds de kans om op een rustige manier te genieten en proeven van geselecteerde wijntjes, anderzijds krijgt het culturele aspect ook een ruime plaats. Maandelijks krijgen beeldende kunstenaars, muzikanten, stand-up comedians,… de kans om hun ding te presenteren.

Dit alles in een kader waar alles over de geschiedenis van het geluid en de wijn centraal staan.

"DE FRED HISTORIE" is in de Groenstraat 93 te Vilvoorde.